Focaccia er deilig til tapas og suppe.
Focaccia glutenfri:
- 3 dl TINE Kesam Original
- 3 dl varmt vann
- 2 ss fiberhusk
- 70 g jyttemel
- 50 g gjær/tørrgjær
- 6 ss olje
- ½ ts salt
- 500 g glutenfritt fint bakemel
- *
- til topping:
- 4 ss olivenolje
- 1-2 ts Maldonsalt
Bland sammen vann og kesam
Rør i gjæren og la det stå litt til gjeren begynner å syde.
Bland i mel, fiberhusk, salt og jyttemel
Kna det godt sammen.
La det stå og heve under et klede, i minst 30 minutter.
Legg et bakepapir i en liten form og trykk deigen flat i den.
Hell over 4 ss olivenolje,
og trykk hull ned i deigen med fingertuppene.
Strø over maldonsalt eller annet fingersalt.
La deigen heve et lunt sted i minst 30 minutter.
Stek brødet midt i forvarmet ovn 200 g i 20-25 minutter.
Til brødet er gyllent.
La det avkjøle litt før det deles i biter.
Server det til tapas, salat eller suppe.
Brødet kan godt fryses.
Foccacia er veldig godt! Best er det med rød løk, oliven og hele saltkorn.