Børek med featost og spinat


 Børek (tyrkisk:Börek) her er min variant (les mer om børek her)

 Børek:
ca 8 porsjoner
1 pakke filodeig, med ca 20 ark 
(fås kjøpt frossen på innvandrerbutikker)
600 g frossen spinat
300-400 g fetaost
1 stor rød paprika
1 stor gul løk
olje, salt og pepper
+
2 egg og 3 ss olje
Tin filodeigen som vist på pakken.
 Hakk løk og paprika fint.
Stek det i litt olje, på svak varme, til det er mykt.
 Tilsett spinaten og la den tine helt mens du rører.
La røren bli kald.
Ha i fetaosten og rør den forsiktig inn i røra.
Smak til med salt og grovmalt pepper.
 Pisk sammen olje og egg.
Smør den store langpanna godt med olje. 
Legg 2-3 ark med filodeig på arbeidsbenken,
smør eggeblanding på den øverste siden.
Legg på fyllet i en ca 2 cm tykk stripe langs den nederste siden av deigen.
Rull tett sammen så det blir en lang pølse.
Lim sammen med eggeblandingen som er smurt på øverst.
Rull sammen som vist på bildet og legg den midt i langpanna.
 Fortsett å lag fylte filopølser, som legges rundt og rundt, til alt er brukt opp.
Smør resten av eggeblandingen oppå.
(tips:nå kan den legges kaldt,og stekes etter noen timer vist det passer bedre)
 Stek Børeken midt i forvarmet ovn 200 grader i ca 35 minutter,
til den er gylden.
 Avkjøl den litt, og legg den på et serverings brett.
Tips: Server den gjerne med litt spekeskinke til, for de som ikke bare vil ha den vegetarisk.
Børek kan godt serveres kald til lunch neste dag. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 tanker om “Børek med featost og spinat