Sommerkake med grønn marsipan og blomsterpynt


 Sommerkake med grønn marsipan og blomster av fondant.
Kaken er fylt med bringebærfromasj og pyntet med rosa ostesmørkrem.


(Sommerkaken ble bakt til Andrea, til hennes konfirmasjon.)
 Sommerkake 
kakebunn:
4 egg
4 dl sukker
1,25 dl varmt vann
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
*
2 x 26 cm runde 2 delte kakeformer
200 grader 2 x ca 20 minutter
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Pisk inn det varme vannet.
Bland mel og bakepulver, og sikt det i.
 Rør godt så alt blir blandet.
Smør 2 runde kakeformer, og fordel røren i de.
Stek kakene en og en, nederst i forvarmet ovn i ca 20 minutter.
Prøv med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøl kakene på rist.
 Kakefyll:
3 dl bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte
3 gelatinblader
 Legg en av kakebunnene på et kakefat.
Smør halvparten av syltetøyet på.
Sett fast en kakering rundt kaken.
 Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Hell ut vannet og smelt den i ca 30 sekunder i mikrobølgeovnen.
Rør den smeltede gelatinen i resten av syltetøyet.
Pisk krem av fløten og hell syltetøyet i.
Bland det forsiktig i kremen.
 Legg bringebærkremen over den første kakebunnen.
Legg så over den andre kakebunnen.
Sett kaken i kjøleskapet i minst en time.
 Pynt.
Ostesmørkrem:
100 g kald Philadelphia ost
50 g romtemperert soft margarin
400 g melis
litt rosa matfarge
300 g grønn marsipan (jeg brukte ferdigkjevlet)
litt kakelim (eggehvite kan brukes)
blomster av fondant (se her)
 Pisk sammen smør, ost, melis og litt rosa matfarge i en 
kjøkkenmaskin til det blir en tykk myk krem.
Rull ut marsipanen.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern forsiktig kakeringen.
Skjær den løs med en tynn kniv.
 Smør toppen og rundt kanten av kaken
 med et tynt lag ostesmørkrem.
Legg forsiktig marsipanen over.
Ha resten av ostesmørkremen i en kakepose med stjernetipp.
Lag to rader med kremstjerner nederst,
og en rad øverst. 
 Smør et tynt lag med kakelim der fondantblomstene skal festes.
Plasser så blomstene på.
 Kaken må oppbevares kaldt til den skal serveres.
 *****

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Sommerkake med grønn marsipan og blomsterpynt