Toscakake er en gammel klassiker som ikke går av moten!
Toscakake:
4 egg
3 dl sukker
75 g smeltet smør
1,5 dl vann eller melk
4,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
*
Topp:
150 g mandelflak eller hakkede mandler
75 g smør
1,5 dl sukker
3 ss melk eller vann
2 ss hvetemel
*
Liten langpanne og bakepapir
*
Steking:175 g 25 min + 200 g 10 min
Smelt smøret og avkjøl det.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
Ha smør, vann/melk og melet i eggedosisen, og bland lett.
Hell røra i en bakepapirkledd liten ovnepanne eller rund 26 cm.
Stek kaken i nederst i forvarmet ovn 175 g i 25 minutter.
Mens kaken stekes blandes mandler, smør, sukker, melk/vann og mel i en kasserolle.
Kok opp under omrøring. Blir røra for tykk tilsettes litt mer vann/melk.
Etter 25 minutter tas kaken ut av ovnen,
og toppen strykes på med en skje.
Pass på at hele kaken blir dekt.
Stek kaken øverst i ovnen på 200 g i ca 10 minutter til mandeltoppen er gylden.
Del kaken opp før den er helt kald.
Server gjerne ferske bær til.
Oppbevar kaken i tett boks kaldt.
Den er og super og fryse.
***