Farmors marmorkake:
200 gram sukker
200 gram mykt smør
3 stor egg
400 gram hvetemel
1,5 dl melk eller fløtemelk
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
2 ss varmt vann
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg,
rør godt imellom.
Bland mel, vaniljesukker og bakepulver.
Rør inn melblandingen vekselsvis med melken.
Rør sammen kakao og varmt vann til en glatt masse.
La det avkjøle litt og rør det inn i ca 1/3 av kakedeigen.
Smør ei brødform med smør.
Legg et lag av den lyse røra, så et lag av den mørke
og avslutt med et lag av den lyse.
Glatt ut med en slikkepott.
Stikk en gaffel ned i røra på forskjellige plasser, og rør litt.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 grader i ca 50 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om kaka er stekt.
Avkjøl kaka i forma.
Når kaka er kald helles den ut av forma og skjæres i skiver.
Kaka holder seg godt noen dager i tett boks og oppbevart kaldt.
Den egner seg og god å fryse.
Tilbakelinking Alfabetisk kakeregister | Grys kjøkkenskriverier