Jeg synes glutenfri søt gjærbakst er vanskelig,
Glutenfri bolledeig:
ca 20 stk
- 3 dl TINE Kesam Original
- 3 dl varmt vann
- 2 ss fiberhusk
- 70 g jyttemel
- 50 g gjær/tørrgjær
- 6 ss smeltet TINE Ekte Smør
- ½ ts salt
- 500 g glutenfritt mel
- 1½ dl sukker
- 1 ts kardemomme
- +
- Fyll:
- 70 g mykt godt smør
- 70 g brunt sukker
- 2 ts kanel
- 2 ss perlesukker eller melisglasur
Bland sammen kesam, varmt vann, fiberhusk,
glutenfritt mel(jeg brukte Semper) og jyttemel i en
kjøkkenmaskin og la den gå i ca 8 minutter.
Rør inn gjæren, som er oppløst i litt av vannet.
Tilsett smør, salt, sukker og kardemomme.
Bland godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted,
i ca 30 minutter.
Rør sammen fyllet: sukker, mykt smør og kanel.
Når deigen er hevet, tar du den ut på et bakebord.
Del deigen i 20 like deler.
Hell ca 1 t rapsolje over så er det lett og forme boller.
Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
Klipp et kryss i hver bolle.
Legg en liten ts med fyll i hver bolle.
Strø over med perlesukker.
La bollene etterheve i ca 30 minutter.
Stek bollene midt i forvarmet ovn 225 g i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
Tips: isteden for perlesukker kan du ha på melisglasur.
Så fine 🙂