Kake med krem, blåe bær og rosa marsipan


Kake med krem, blåe bær og rosa marsipan.

*
 Dette er mitt bidrag til bloggutfordring,
 kaker med krem til Hele Norge Baker.


Kake med krem, blåe bær og rosa marsipan: 

6 egg
200 g sukker
200 gram hvetemel (Regal)
2 ss sukker (til å strø på bakepapir)
6 dl kremfløte
3 dl solbærsyltetøy (eller blåbær)
100 gram ferske blåbær
300 gram marsipan
litt rosa matfarge
*
200 grader 2×10 min
Baketid 1,5-2 timer
Sett stekoven på 200 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt i melet og vend det lett inn med en slikkepott. 
 Kle to bakeplater med bakepapir,
og fordel kakerøra på de to brettene og smør den utover.
Stek et brett om gangen midt i forvarmet ovn
 200 g i 8-10 minutter. Den skal så vidt ha fått litt farge.
 Legg bakepapir eller smørpapir på bakebordet, 
strø det med sukker og legg kaken med toppen ned mot sukkeret.
Stek kake nr to, og gjør det samme med den.
Del hver kake på langs i tre like deler.
 Når kakedelene er avkjølte smøres de med syltetøyet.
solbær er litt skarpere i smaken enn blåbær. 
Velg det du synes er best, jeg valgte solbærsyltetøy.
 Pisk krem av fløten.
Smør et lag med krem oppå syltetøyet.
 Begynn og rull sammen den første delen,
legg den på den neste og fortsett og rull.
Når du har rullet tre deler settes kaken på et kakefat.
Fortsett og legg alle delene rundt kaken.
 Legg rundt en kakering og skjær av toppen,
 for å få helt lik høyde på kaken.
Sett kaken og resten av kremen i kjøleskapet.
 Legg marsipanen i en plastpose og ha i litt rosa matfarge.
Kna marsipanen med posen på, 
så blir du ikke rosa på fingrene..
Stopp og kna når marsipanen ser marmoret ut.
Kjevle den ut så den er ca 2,5 mm tykk.
Mål omkretsen og høyden på kaken..
Skjær ut marsipan for å ha rundt kaken.
 Av restene lager du blomster.
Jeg har brukt en utstikker og en preger.
Det får du kjøpe på butikker med kakeutstyr
(Traktøren,Panduro osv).
 Ta kaken og kremen ut av kjøleskapet.
Dekk toppen med et lag krem og legg på blåbær.
Fjern kakeringen og smør et tynt lag krem rundt kaken.
Legg forsiktig marsipanen rundt kaken.
Pass på at endene blir pene.

 Ha resten av kremen i en kakepose med stjernetipp.

Sprøyt fint mønster i en ring på toppen.
 Legg marsipanblomstene på kremen.

Sett kaken kaldt til den skal serveres.

**

 ***

Kaken kan godt serveres med en gang.

Sånn ser det ut når deler opp kaken.

*
Tips: Tåler du ikke gluten, bruker du glutenfritt hvitt bakemel.
Tåler du ikke marsipan, bruker du fondant.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.