Cupcake med sitron og lime:
Stor oppskrift 48 vanlige cupcakes
Du må gjerne halvere oppskriften og få 24 stk
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl sukker
4 dl fløtemelk (2 dl av hver)
4 egg
200 g smeltet smør eller 2 dl rapsolje
Raspet skall av 1 lime og 1 sitron
48 papir former
*
Dynk:
Saft av 1 sitron og 1 lime –
ta av 2 ss av saften til toppingen
*
+ topping (se lengre ned)
*
175 grader i ca 12 minutter
Sett stekeovnen på 175 grader.
Vask og rasp av skallet på lime og sitron,
ikke ta med noe av det hvite.
Bland sammen hvetemel, bakepulver,
sukker og skall i en bakebolle.
Bland sammen egg, fløtemelk
og avkjølt smeltet smør eller olje.
Hell det i melet og bland lett,
bare så alt så vidt er blandet.
Ha papirformer i muffinsbrett,
og legg 1 ss røre i hver form.
De skal ca være halvfull.
Stek et og et brett i ca 12 minutter, midt i ovnen.
Kjenn etter med en bakepinne om de er ferdige.
Er de ferdige, skal det ikke være noe deig på pinnen.
Press ut saften av sitronen og limen.
Når kakene ennå er varme, stikkes de lett med en gaffel
og dynkes med en liten ts lime/sitronsaft.
*Husk å ta av 2 ss saft til toppingen.
Sett kakene til avkjøling.
Tips: kakene tas lett ut av stekebrettet med en stekegaffel.
Sitron og lime topping:
100 g kald kremost
250 g soft margarin (myk)
500 g melis
2 ss lime-sitronsaft
Pisk alt sammen i en miksmaster/kjøkkenmaskin
i ca 8 minutter,
til det er blitt en luftig krem.
Ha alt i en kremsprøyte med stjernetipp.
Sprøyt roser på toppen av kakene.
Dekorer gjerne med en marsipan eller fondant blomst og litt sølvkuler.
Sitron og lime i kakene gjør de friske og gode å spise.
SÅ friske og innbydende de ser ut ❥
Stadig imponert over alt det gode du lager, alt det fine du får til! Fin uke ønskes deg min venn – klem til deg ❥
Å takk! Klem tilbake 🙂
Se ve increìble su cupcake muy fino me encanta,saludos y abrazos
Tusen takk Rosita! 🙂