Dette brødet er supersunt, med masse frø,
Supersunt brød:
220 g blandet frø linfrø/solsikke-/gresskar-/sesam-
70 g mandler
160 g havregryn uten gluten
4 ss loppefrø (les mer her)(her)
2 ss chia frø (les her)
1 ts salt (seltin)
3 ss smeltet smør eller kokosfett
1 ss agavesirup eller honning
3,5 dl romtemperert vann
Bland sammen alt det tørre.
Bland smeltet smør og agavesirup i vannet.
Bland alt godt sammen.
Kle en ildfast form med bakepapir.
Hell i røra og press den sammen med en skje.
La det nå stå på kjøkkenbenken i minst 2 timer og
maks 24 timer.
Stek brødet først i forvarmet ovn 175 grader i 20 minutter,
midt i ovnen.
Ta brødet ut av formen,
fjern bakepapiret og legg det på en stekeplate.
Stek brødet i 40 minutter på 175 grader.
Avkjøl brødet helt, gjerne i kjøleskapet før det skjæres i.
Bruk en skarp kniv så blir det pene skiver.
Brødet er saftig og mettende.
Det kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager og kan fryses.
Tips: Avokoado, tomat og agurkskiver smaker godt på skivene
og det er jo og supersunt. 🙂
Dette så kjempegodt ut – takk for at du deler ❥
God Helg ❣