Sjokoladekonfektkake med SMIL:
150 g smør
200 g mørk sjokolade
2 store eller 3 små egg
2 dl sukker
1, 5 dl hvetemel
*
Topp:
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
2 pakker SMIL sjokolade
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kasserolle,
tilsett 100 g sjokolade og la den smelte.
Hakk 100 g sjokolade grovt.
Pisk egg og sukker til lett eggedosis.
Tilsett sjokoladeblandingen, den hakkede sjokoladen og melet.
Ha røren i en bakepapirkledd form ca 23 cm.
Stek kaken midt i ovnen 175 grader i 25 minutter.
Ganache:
Smelt sammen 1 dl fløte og 100 g sjokolade.
Rør så alt blir glatt, la det ikke koke.
Ta ut kaken etter 25 minutter,
den vil og skal ennå være myk inni.
Hell over ganachen og smør den forsiktig utover kaken.
Legg på smil som vist på bilde over.
Vent i 5-10 minutter til smilen har smeltet.(kjenn etter)
Dra en kniv igjennom hver smil.
Først fremover så bakover.
Kaken kan serveres lunken med pisket krem til
……eller……
Sett den kaldt til dagen etter,
da er det lett å skjære fine stykker.
Kaken holder seg fint noen dager, og er fin og fryse.
Tips: bytt ut hvetemelet med glutenfritt hvitt bakemel og kaken blir glutenfri.
Tips: bytt ut hvetemelet med glutenfritt hvitt bakemel og kaken blir glutenfri.
I alle dager, du er helt herlig. Ha en strålende søndag. Hilsen fra Trondheim.
Skikkelig fin 🙂