Nakkekoteletter trenger ikke å bli kjedelige,
disse er møre og har masse smak.
Nakkekoteletter med chorizo, bakte grønnsaker og pestorømme:
4 porsjoner
4 ferske nakkekoteletter a ca 150 gram
ca 150 gram chorizopølse
200 g ferske champinjong
150 g fersk fennikel
400 g søtpotet
150 g løk
4 ss nøytral olje
salt og grovmalt pepper
*
200 g rømme (eller kesam)
2-3 ss grønn pesto
*
200 grader i 40 minutter
1 stor eller to små ildfaste former
Del opp fennikel i skiver.
Legg sopp og fennikel i en ildfast form.
Skrell og del opp løk og søtpotet.
Skjær chorizopølsen i skiver.
Legg løk, søtpotet og 3/4 av chorizopølsen over i panna.
Hell over 2 ss olje, litt saltog grovmalt pepper.
Bland godt.
Gni inn kottelettene i olje litt salt og pepper.
Legg de i en ildfast form og legg over resten av
chorizopølsen.
Stek begge formene midt i forvarmet ovn,
200 g i ca 40 minutter.
Du kan og legge alt i en stor panne.
Rør sammen rømme og pesto.
Kotelettene blir saftige.
Grønsakene blir møre og smakfulle.
Server koteletter og grønsaker med pestorømme til.
Ser nydelig ut 🙂