Karlsens fristelse er inspiret av den svenske retten Jansosns fristelse,
Karlsens fristelse:
4 porsjoner
ca 500 g poteter (kokte)
300-400 g røkelaks
1 bunt dill
1 stor løk
4 vårløk
3 dl fløte
grovmalt pepper
*
4 båter sitron
4 skiver grovt rugbrød
Skrell. og kok potetene.
Skrell og del løken i tynne skiver.
Hakk dill og vårløk.
Skjær røkelaksen og den kokte poteten i skiver.
Legg alt lagvis i en ildfast form.
Krydder med grovmalt pepper og hell over fløten.
Sett formen midt i forvarmet ovn 200 grader.
Stek til den er gylden, ca 25 minutter.
Server fristelsen med sitron og grovt rugbrød.
Tips:Dette er en fin måte å få brukt opp
rester av kokte poteter og rester av røkelaks.
Dette så utrolig godt ut – det må jeg teste med en melkefri fløte… Det er vel så mye smak at det kanskje vil gå…
Nydelige innlegg og endelig får jeg lagt igjen kommentar 🙂
Godt Nytt År fine venn – stor varm klem!
Det går sikkert godt med melkefri fløte!
Godt Nytt ÅR til deg og stor klem tilbake! 🙂