Frokost barer er lett og ta til vist du har det travelt,
Frokost barer:
ca 16 stk
250 g store havregryn (glutenfri)
100 g kokos
100 g tranebær/rosiner eller oppskåret tørket aprikos
150 g frø som linfrø/gresskar/solsikke/sesam
100 g opphakkede mandler eller nøtter
1 boks søt kondensert melk (ca 400 g)
Ha den kondenserte melken i en kasserolle og varm den
så den blir flytende. (les om kondensert melk her)
Bland sammen havregryn, kokos, frø, nøtter og frukt/bær
Hell over den lunkne melken.
Bland alt godt sammen.
Kle en liten langpanne ca 20 x 30 cm stor med bakepapir.
Hell i røra og bre det godt utover, klapp den flat.
Stekes midt i forvarmet ovn ca 60 minutter 140 g.
Den skal bli lett gylden og dufte godt av havregryn.
Den skal bli lett gylden og dufte godt av havregryn.
Vent til den er lunken før den deles opp i 16 biter.
Legges i boks med bakepapir mellom lagene.
Oppbevar barene i tett boks i kjøleskapet, eller frys de.
Frokost barene er mettende
og kan godt deles i to, og brukes som mellommåltid.
Har laget disse med bokhvete, sesamfrø, fibrex og solsikkekjerner i tillegg til din oppskrift samt kokosmelk med honning i stedet for kondensert melk. Da ble den både gluten- og melkefri. Ser lovende ut, men kunne vært søtere.
Det høres flott ut, den kondenserte melken er ganske søt. Dine er sikkert sunnere! 🙂
Hei! Er litt vanskelig å få tak i sør kondensert melk her eg bur. Går det ann å bruka Vikingmelk i staden?
Hei! Nei, dessverre, kondensert melk er tykkere og søtere, de selger det på innvandrerbutikker, Mega, Eurospar o.l. men du kan jo kjøpe på nettet, link her http://www.sultanmarked.no/shop/sweetened-kondensert-melk-397gr-p-938.html
Håper du får det til! 🙂
Å, tusen takk, har vært på jakt etter oppskrift på barer som er lettvinte å ta med seg i farten! :)Disse ser kjempegode ut, gleder meg til å prøve! :)Hilsen Else Britt 🙂
Så flott, de ble både gode og mettet godt! l:)