Sjokoladesnitter er lette å lage.
Sjokoladesnitter med julepynt:
200 g mykt smør (sett det på benken over natta)
200 g brunt sukker
1 egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
2 ss kakao
+ litt rapsolje for utbaking
*
Glasur:
1 eggehvite
ca 3 dl melis
2-3 ss sølvkuler
Rør brunt sukker og mykt smør kremete.
Tilsett egget og rør det godt inn.
Ha i hvetemel, bakepulver, kanel og kakao.
Bland sammen til en ganske fast deig.
Hell litt rapsolje på bakebenken og hell ut deigen.
Del den i 4 like store deler.
Trill 4 pølser.
Legg to og to på bakepapirkledde stekebrett.
Trykk de litt ned.
Stek de i forvarmet ovn 175 grader i ca 15 minutter.
Mens kakene stekes lags glasuren.
Bland sammen 1 eggehvite med ca 3 dl melis.
Den skal bli ganske tykk, er eggehviten stor kan du tilsette mer melis.
Glasuren smøres midt på de varme kakene
rett etter de er tatt ut av ovnen.
(du kan ha glasuren i en sprøytepose og sprøyte den midt på)
SØLVKULER! 🙂
Strø på sølvkulene med en gang…..
glasuren stivner fort på de varme kakene.
Del kakene på skrå med en skarp kniv.
Dra de litt i fra hverandre og la de avkjøle.
Når glasuren er helt stivnet,( kjenn etter)
legges snittene i en tett boks.
Tips: Sjokoladesnittene er kjempegode sammen med vaniljeis.
Så smart.
I år vil mine sjokoladebiscotti se mye finere ut : )