Seigryte med karrisaus


 Seigryte servert med karrisaus og ris.

 Seigryte med karrisaus:
til 4 personer
500 g seifilet
12 store reker
150 g bacon
1 liten blomkål
1 løk
1/4 chili
1 fedd hvitløk
2 laurbærblader
2 ss hakket persille
1 dl vann
1 ss olje
salt og pepper
1/2 lime
*
Karrisaus
300 g rømme
1 ss karri
1/2 lime
2 ss hakket persille
1/2 ts salt
1 ts sukker
grovmalt pepper
*
ris til 4 personer
 Del opp seifileten i biter, pass på at alle beinene er tatt ut.
Rens rekene og del blomkålen i buketter.
Ha alt i en ildfast gryte.
 Del bacon, løk, hvitløk og chili i biter.
Fres det sammen med laurbærbladene og persille i litt olje.
Ha det over i gryta.
Kok ut panna i en dl vann, hell over.
Ha over saften fra i/2 lime.
Krydder med salt og grovmalt pepper,  bland godt.
Sett på lokk og sett den ildfaste gryta i forvarmet ovn,
 200 grader i ca 20 minutter.
*
Kok risen.
Karrisaus:
 Bland sammen rømme, karri, salt, sukker,
 pepper og persille i en kumme.
Smak til med litt limesaft.
 *
 *
 Server gjerne litt ekstra lime til.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Seigryte med karrisaus