500 g marsipan (av god kvalitet)
250 g mandler
250 g mandler
litt eggehvite
mandler til pynt
Kjør mandlene til et grovt mel i en foodprosessor.
Del marsipanen i små biter, eller riv den på et rivjern.
Kjør den sammen med mandlene
og litt eggehvite ca 1 ss,
det tar bare et halvt minutt.
Kjør den sammen med mandlene
og litt eggehvite ca 1 ss,
det tar bare et halvt minutt.
Du kan og bare kna alt sammen.
(marsipanen må ikke være gammel og hard,
men myk og romtemperert)
(marsipanen må ikke være gammel og hard,
men myk og romtemperert)
Ta deigen ut på benken og kna den sammen.
Er den for tørr til å trille pølser,
kan du tilsette litt mer eggehvite.
kan du tilsette litt mer eggehvite.
Rull pølser og del den i biter.
Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett.
Trykk de litt ned.
Skåld litt mandler,
eller bruk de som de er.
eller bruk de som de er.
Sett en mandel midt i hver kake.
Stek kakene i forvarmet ovn 180 grader i
ca 10 minutter midt i ovnen.
Husk at alle ovner er forskjellige, så pass på!
Husk at alle ovner er forskjellige, så pass på!
Avkjøl de før de tas av platen.
Oppbevar mandelkakene i tett boks.