Stor krydderkake:
langpanne 35×29 ca 3 liter,
den kan også stekes i to brødformer,
6 egg
6 dl sukker
7 dl hvetemel
2 ss kanel
3 ts bakepulver
1 ss kardemomme
1,5 ts malt nellik
1/2 ts salt
4 dl kulturmelk( eller fløte)
1 dl gløgg( eller solbærsirup)
1 dl rapsolje (eller 100 g smeltt smør)
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Mål opp mel, bakepulver, salt og krydder og bland.
Rør sammen olje, kulturmelk og gløgg.
Bland alt i eggedosisen.
Hell røra i en bakepapirkledd form (3 l)
Stek kaka i ca 55 minutter 200 grader,
kjenn etter med en bakepinne om den er ferdig.
Avkjøl kaka.
Glasur og pynt:
Lag glasur av 3 dl melis og ca 3 ss vann, den skal være tykk,
men litt rennende.
Sølvkuler og små eller store nonstop.
Dryss på glasuren først og så nonstop og sølvkuler.
Oppbevar kaka kaldt.
Skal den fryses er det best og fryse den uten glasur.