Bakt torsk med rød pesto og grønn ertestuing:
til 2 personer
ca 400 g torskefilet (ben og skinnfri)
2 tomater
150 g sellerirot
3 ss rød pesto
2 ss olivenolje
1/2 lime
salt og pepper
litt fersk mynte
*
Ertestuing
ca 200 g frosne erter
100 g sukkererter ferske
1 dl fløte
1 ss godt smør
1/2 lime
1 ss fersk mynte
salt og pepper
150 g sellerirot
3 ss rød pesto
2 ss olivenolje
1/2 lime
salt og pepper
litt fersk mynte
*
Ertestuing
ca 200 g frosne erter
100 g sukkererter ferske
1 dl fløte
1 ss godt smør
1/2 lime
1 ss fersk mynte
salt og pepper
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del opp sellerirot i små biter
og del tomaten i skiver.
Legg selleriroten i en ildfast form og legg tomaten over.
Dryss på olje, salt og pepper.
Legg torskefileten over,
press over 1/2 lime og smør på pestoen.
Sett formen i forvarmet ovn,
bakes i 20 minutter.
Ha erter, fløte, mynte og smør i en kjele.
Varm det forsiktig opp til kokepunktet.
Bruk en stavmikser og mos alt til en stuing.
Smak til med lime, salt og pepper.
Del sukkerertene i biter, og rør de inn like før servering.
Da blir ertestuingen myk og sukkerertene sprø. 🙂
Etter 20 minutter i oven er torsken ferdig.
***
Server den pestobake torsken på en seng av ertestuing,
tomater og sellerirot, pyntet med litt mynte på toppen.