Spareribbe med mais og bakte poteter.
Det høres ikke ut som adventsmat, men nå når ribba er så billig,
Spareribs av langtidskokt svineribbe:
4-5 personer
1 kjøttfull svineribbe ca 2,3 kg..
1 flaske søt barberquesaus
1 ts sort hel pepper
2 ss buljong pulver eller 3 terninger
2 lauvbærblader
1 ts korianderfrø
1 ts sennepsfrø
1 ts paprikapulver
1,5 l vann
+
2 maiskolber
4-5 bakte poteter
( husk at det tar tid å bake store poteter)
*
Skjær av svoren og det øverste fettet på ribba.
Del ribba i biter.
Ha krydder, buljong, litt av barbequesausen og vann i en stor kasserolle,
legg i ribbebitene.
Kok på og la det stå på svak varme (det skal ikke koke)
i 6-7 timer. kjøttet skal bli helt mørt.
*
tips: Dette kan gjøres dagen før og settes kaldt.
Ta ribba ut av kokekraften og legg den i ei ildfast form.
Hell barbequesausen over ribbebitene.
Vend de i sausen så alt blir dekket av den.
Del maisen i biter og legg den i formen.
Stekes i 30 minutter i 200 grader.
Sett på grillen og stek i 10 minutter til.
Spe med litt vann i formen når spareribsen er tatt ut og varm,
så får du litt ekstra saus.
Server spareribsen maisen og de bakte potetene.
Oi, dette så godt ut:). Har selv tenkte på å prøve å lage ribba på tilsvarende måte. Har ikke testet det ut enda, har foreløpig blitt med tanken. Men dette så jo bare skikkelig godt ut. Tror noe tilsvarende skal testes ut…
Takk for oppskrift og inspirasjon – dette ser vilt godt ut! Jeg spiste spareribs på restaurant i Tromsø i helga; jeg gjetter at din variant er femti ganger bedre, minst 🙂
Den i Tromsø var sikkert kjempegod, men prøv gjerne denne, den kan jeg anbefale. 🙂