Shepherd´s Pie:
6 personer
800 g kjøttdeig
4 store gulrøtter skrelt og raspet
2 fedd hvitløk
4 ss soltørket tomat ( som har ligger i olje)
500 g hermetisk tomat
4 ss ketchup
salt og grovmalt pepper
*
1,5 kg skrelte poteter
2 dl fløtemelk
50 gram smør
2 egg
salt og pepper
Stek kjøttdeigen og ha i raspet gulrot og hakket hvitløk.
Bland et godt og stek videre på middels varme i et par minutter.
Ha i hermetisk tomat, soltørket tomat som er delt i biter, ketchup
og smak til med ca 1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper.
Bland godt og la det småkoke i 10 minutter.
*
Hell det i en ildfast gryte.
Lag potetmos. av 1,5 kg skrelte og kokte poteter.
Hell av kokevannet, mos de og rør inn fløtemelk og smør.
Smak til med salt og pepper. Rør til sist inn eggene.
Bre potetmosen over kjøttgryta.
Stek paien i ca 30 minutter på 215 grader,
Til potetmosen er gylden.
Server den varm.
Dette tror jeg jammen jeg skal lage til middag i dag! 😀
Så fint! 🙂
Ikke til å tro,
men også dette laget jeg nylig : D
På bestilling fra min datter som hadde glemt ut hvordan det smakte.
Husker jeg hadde kakao også i tomatsausen.
Skikkelig godt !
🙂