Raviolihjerter med røkelaks
Raviolihjerter med røkelaks:
forrett til 6 hovedrett til minst 2
Pastadeig
300 g hvetemel
3 egg
3/4 ts salt
1 ts olivenolje
Fyll:
150 g røkt laks
200 g ferskost gjerne snøfrisk
en neve basilikumblader
1 ts raspet appelsinskall
1 ts raspet limeskall
litt limesaft
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Saus:
2-3 ss smør
50 g røkelaks
1 appelsin eller 2 mandarin
Saft av 1/2 appelsin eller 1 dl appelsinjuice
1 stor fast tomat
appelsin og limeskall
basilikum
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Begynn med å lage pastadeigen.
Hell melet på benken og lag en grop.
Hell eggene i midten og ha i salt og olje.
Pisk eggene sammen med en gaffel og pisk inn litt og litt mel.
Kna til sist deigen glatt med fingrene.
Pakk deigen inn i plast og la den få hvile i ca 1/2 time.
Lag fyllet:
Vask og rasp av skallet på 1/2 lime og 1/2 appelsin.
Rasp hvitløkfeddet fint.
Del røkelaksen og basilikum i små biter.
Ha alt i en kumme og bland i osten.
Smak til med salt pepper og litt limesaft
Sausen:
Begynn med å flå tomaten.
Sett et kryss med en kniv i toppen,
legg den i kokende vann noen sekunder.
Ha den så i kaldt vann og dra av skinnet.
Del tomaten i 4 og fjern frøene.
Del tomatkjøttet i biter.
Del opp røkelaksen i tynne strimler hvitløken i tynne skiver,
rasp limeskall og appelsinskall og rens og del appelsinen i 1/2 skiver.
La alt ligge klart til senere.
Kjevle ut pastaen i 4 lengder eller bruk en pastamaskin,
bruk så lite mel som mulig.
Legg skjeer med fyll utover 2 av lengdene,
pensel med vann rundt hver og legg på de andre to
pastalengdene.
Trykk godt sammen.
Bruk en hjerteformet pepperkakeutstikker og stikk ut hjerter.
Pass på å få fyllet i midten av hjertet.
Legg hjertene på et melet brett.
Kok sausen:
Smelt smøret og ha i hvitløken, tomat, appelsin, røkelaks og
basilikumblader. Rør lett og ha i saften av 1/2 appelsin.
Smak til med salt og pepper.
Ta sausen av plata, den skal bare så vit kokes opp.
Kok opp vann i en stor gryte ha i salt og raviolihjertene.
La det koke i 3-5 minutter.
Ta opp hjertene med en hullsleiv
La det koke i 3-5 minutter.
Ta opp hjertene med en hullsleiv
og legg de opp på tallerkener,
3 pr stk vist det er forrett.
Ha over litt av sausen og server.