Håndverksbuas sirupssnipper


 Jeg har bakt sirussnipper etter en god gammeldags oppskrift.
Sirupssnipp er en av de syv sortene.

 Håndverksbuas sirrupssnipper:
ca 80 stk
200 g mørk sirup
125 g sukker
1 dl fløte
125 g smør
2 eggeplommer
500 g hvetemel
1,5 ts natron
1 ts ingefær
1 ts kanel
1/2 ts pepper
+
1 eggehvite
ekstra mel
ca 80 skåldede halve mandler
 1. dag:
Rør sammen mørk sirup, sukker og fløte i en kasserolle.
Varm opp og rør til sukkeret er smeltet.
Ta kasserollen av plata og rør inn smøret og eggeplommene.
 Ha mel, natron og krydder og bland godt.
Ha deigen i en plastpose og la den ligge kjørlig til neste dag.
Skåldede mandler:
 Legg mandlene i en kasserolle og dekk de med vann.
Kok opp og la det småkoke et par minutter.
Hell ut vannet og ha i kaldt vann.
 Klem på mandlene så de løsner fra skallet. 
 Del de i to, bruk en kniv, de deles lett.
La mandlene tørke til neste dag.
 Dag 2:
 Kjevle ut litt av deigen med mel, pass på så den ikke sitter fast,
men ikke bruk for mye mel…
Lag en mal av papir ca 7 cm bred, så er det lettere å få alle
sirupssnippene like store.
 Del i snipper med en trinse eller et pizzahjul.
 Legg snippene på bakepapirkledde stekebrett.
Pensel de med eggehvite og legg en halv mandel på hver snipp.
Stek snippene i forvarmet ovn 160 grader i 8-10 minutter.
Pass på!
 Avkjøl kakene på rist.
Oppbevar sirupssnippene i tett boks.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.