Du tuller ikke med fars kjøttkaker.
Det skal smake kjøttkaker,
Fars kjøttkaker:
til 4 personer
500 g kjøttdeig
1 egg
1 dl melk
1/2 dl hvetemel
1 ss potetmel
1 løk
litt fersk persille (kan utelates)
1/2 ts salt
grovmalt pepper
1 ss smør til steking
*
Brun saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
1 l buljong
salt og grovmalt pepper
Rør kjøttdeigen seig med saltet.
Hakk løk og persille og ha det i.
Rør inn grovmalt pepper, mel, potetmel, egg og melk.
Varm en stekepanne og ha i 1 ss smør.
Form kjøttkaker med to skjeer dyppet i kaldt vann.
Stek kjøttkaken gyldne på begge sider.
Brun saus:
Smelt smøret og rør inn melet.
La det brune på middels varme mens du rører.
Dette tar litt tid, men er verd det.
Spe med buljong når du har fått ønsket brunfarge,
og smak til med salt og pepper.
og smak til med salt og pepper.
Legg i kjøttkakene,
og la de stå og trekke på svak varme i 30 minutter.
Server kokte poteter, gulrot, ertestuing og tyttebær til.
Hei, Vi bor i Guatemala og her faar vi ikke tak i potetmel. Kan jeg bruke maisena i stedet for, eller har du et annet alternativ aa foreslaa?
Hei!
Du kan bruke maisena eller bare hvetemel.
Lykke til. 🙂
Bra middag!
Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.
🙂
Å, tusen takk! 🙂
Som vanlig ser det sabla godt ut! Jeg har brukt kjøttkakeoppskriften din fra tidligere – hvilket er en suksess! Sausen er utrolig god og det funker med melkefritt smør og glutenfritt mel! Minnet meg på at det må lages snart igjen, men kan kanskje teste ut denne varianten…
Takk for inspirasjonen – og glade høstdager ønskes deg 🙂
Klem
Takk Lokki, fine høstdager til deg og klem tilbake 🙂
Snedig.
Jeg har laget så veldig mye som du tilfeldigvis blogger om.
På søndag laget jeg kjøttkaker, og det er sikkert 1/2 år siden sist !
( I går laget jeg tradisjonell kjøttbollefrikasè, med 1 ss sterk chilisaus i bollene ).
Begge deler supergodt.
Kjøttbolle frikasè høres godt ut! 🙂