Vaniljesnurr


Fersk deilig gjærbakst med masse vaniljesmak.

 Vaniljesnurr:
ca 36 stk
5 dl melk
1 pose tørrgjær (eller 50 g fersk gjær)
800 gram hvetemel
150 gram smeltet smør
1/2 teskje salt
100 gram sukker
1 spiseskje ekte vaniljesukker eller vaniljefrø fra en stang
*
Fyll:
150 gram romtemperert smør
100 gram sukker
1 spiseskje ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
*
Stø:
1 sammenpisket egg
perlesukker
 Varm melken så den er fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av melken sammen med vaniljesukker 
eller 1 ss sukker og frøene fra vaniljestangen.
La den stå til den er begynt å gjære.
*
Bland sammen mel, sukker og salt i en kjøkkenmasin.
 Bland i smeltet smør, melk og gjærblandingen.
Elt deigen i maskinen i minst 5 minutter.
Eller 8-10 minutter for hånd.
La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
Kjevle ut deigen så den blir avlang (ca 25 x 80 cm)
Tips: Hell litt olje der du skal kjevle ut deigen,
  så slipper du å bruke mel.
 Rør sammen romtemperet smør sukker og vanilje.
Smør det utover den utkjevlede deigen.
Rull deigen stramt sammen til en lang pølse.
 Del deigpølsen i 36 like store deler.
Legg de på bakepapirkledd stekebrett.
eller i stor papirformer.
 Pisk sammen et egg.
 Smør hver snurr med egg og strø på perlesukker.
 La vaniljesnurrene etterheve i minst 50 minutter.
 Stek vaniljesnurrene i forvarmet ovn 200 grader,
til de er gyldne, ca 12 minutter.
 Avkjøl vaniljesnurrene på rist.
 Vaniljesnurrene smaker aller best nylaget,
men de er kjempefine å fryse. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Vaniljesnurr