Fersk deilig gjærbakst med masse vaniljesmak.
Vaniljesnurr:
ca 36 stk
5 dl melk
1 pose tørrgjær (eller 50 g fersk gjær)
800 gram hvetemel
150 gram smeltet smør
1/2 teskje salt
100 gram sukker
1 spiseskje ekte vaniljesukker eller vaniljefrø fra en stang
*
Fyll:
150 gram romtemperert smør
100 gram sukker
1 spiseskje ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
*
Stø:
1 sammenpisket egg
perlesukker
Varm melken så den er fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av melken sammen med vaniljesukker
eller 1 ss sukker og frøene fra vaniljestangen.
La den stå til den er begynt å gjære.
*
Bland sammen mel, sukker og salt i en kjøkkenmasin.
Bland i smeltet smør, melk og gjærblandingen.
Elt deigen i maskinen i minst 5 minutter.
Eller 8-10 minutter for hånd.
La deigen heve i ca 45 minutter på et lunt sted.
Kjevle ut deigen så den blir avlang (ca 25 x 80 cm)
Tips: Hell litt olje der du skal kjevle ut deigen,
så slipper du å bruke mel.
Rør sammen romtemperet smør sukker og vanilje.
Smør det utover den utkjevlede deigen.
Rull deigen stramt sammen til en lang pølse.
Del deigpølsen i 36 like store deler.
Legg de på bakepapirkledd stekebrett.
eller i stor papirformer.
Pisk sammen et egg.
Smør hver snurr med egg og strø på perlesukker.
La vaniljesnurrene etterheve i minst 50 minutter.
Stek vaniljesnurrene i forvarmet ovn 200 grader,
til de er gyldne, ca 12 minutter.
til de er gyldne, ca 12 minutter.
Avkjøl vaniljesnurrene på rist.
Vaniljesnurrene smaker aller best nylaget,
men de er kjempefine å fryse.
DEt står ikke tmep man skal steke de på, kan du skrive den 🙂
Å beklager, det er rettet nå! 🙂 200 grader
Una gran delicia se ve irresistible,abrazos.
🙂