Formkake med yoghurt og blåbær:
2 dl sukker
3 egg
2 dl yoghurt (helst tykk gresk type)
1,5 dl rapsolje
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl blåbær
4 ss perlesukker
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland i yoghurt og olje.
Bland sammen mel og bakepulver,
vend det forsiktig inn samtidig med blåbærene.
Hell røra i ei form som er kledd med bakepapir.
ei rund form 24 cm eller 25 cm x 35 cm.
Strø over perlesukker.
Stek kaken i ca 25 minutter 200 grader,
prøv med en bakepinne om den er ferdig stekt.
Avkjøl kaken.
Ta kaken ut av formen
og del den i biter.
Kaken holder seg godt i tett boks i flere dager.
Den er og fin og fryse.
Tips! Dobler du oppskriften kan du steke den i langpanna.
Så veldig god ut 🙂
Takk, denne så god ut.