Ovnsbakt bacalao


 Ovnsbakt bacalao er enkelt og kjempegodt,
bare husk å legg klippfisken i bløt minst et døgn før bacalaoen skal lages.

 Ovnsbakt bacalao:
6-8 persjoner
1,5 kg klippfisk utvannet i minst 1 døgn.
1,5 kg kokefaste poteter
2-3 store løk
2 bokser hermetisk tomat
1 glass hermetisk paprika
en god neve småtomater ca 10
1/2 glass sorte oliven
1 liten boks tomatpure
1 chili
1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd
1 dl olivenolje
 Her er en annen oppskrift ,
som jeg kjøpte hos en keramiker
 i Kristiansund for mange år siden.
 Del opp fisken i passe biter, 
skrell potet og løk og del i skiver.
Chili og hvitløk hakkes opp, de små tomatene deles i to.
Legg alt lagvis i ei gryte som tåler å stå i stekeovnen.
Hell til sist over oljen.
 Sett på lokk og stek bacalaoen i ca 2 timer i 180 grader.
 potetene skal være møre når bacalaoen er ferdig.
Server flatbrød til,
 og ekstra salt, pepper og tabasco til de som vil ha det.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.