Grillet kyllingspyd med grillet ananas, ris og karrisaus.
*
6 porsjoner
6 kyllingbryst
1 ts spisskommenfrø
1 ts korianderfrø
1/2 ts chili flak
1 ts gurkemeie
1 ss olje
litt salt og pepper
*
1/2 ananas
1/2 chili
1 ss olje
*
ris til 6 porsjoner
*
Karrisaus:
1 beger Creme Fraiche
1 ss karripulver
2 ss sitronsaft
skall av 1/2 siron
1 ts sukker
1/4 ts salt
Skal du bruke trespyd, må de legges i bløt i flere timer.
*
Kok risen.
Varm en stekepanne, ha koriander, chiliflak og spisskummen i.
La krydderne bli lett stekte, rør hele tiden.
Ha de i en mørtel og knus de.
Tilsett gurkemeie, salt og pepper.
Del kyllingbrystene i 4-5 biter langsetter.
Hell i krydder og litt olje og bland godt.
Tre kyllingbitene på grillspyd.
Del den halve ananasen i seks biter,
Smør litt olje på hver bit og strø over litt chili.
Grill kyllingspydene og ananasen til alt er gyldent.
*
Tips: legg litt folie under den nederste delen av trespydene.
Bland sammen Creme Fraiche,sitronsaft,
raspet sitronskall, karri,sukker og salt.
Server kyllingspydene sammen med ris, grillet ananas og
den gode karridressingen.