Hva passer vel bedre en en kake toppet med krem, bær og spiselige blomster til
Kakebunn:
Kokoskake:
2×20 cm form
1 dl melk
1 dl kokos
1 dl sukker
1 dl bløtt smør
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
*
Bland sammen sukker og smør, rør inn egget.
Ha i kokosen og melken, bland til sist inn mel og bakepulver.
Rør så et er blitt en jevn deig.
Smør formene og fordel røra i.
Steke de i forvarmet ovn 200 grader i ca 17 min,
prøv med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kakene.
*
Glutenfri kakebunn
Toros lyse muffinsrøre (glutenfri)
100 g smeltet smør
1,5 dl vann
100 g kokos
*
rør alt sammen og fordel røra i to 20 cm runde former.
Stekes i forvarmet ovn 200 grader i ca 14 minutter.
Avkjøl kakene.
Fyll og topp:
1 appelsin saften og skallet i fine strimler(kun det oransje)
+ en skive av appelsinen delt i 4 til pynt
1 kurv jordbær
1 kurv kirsebær
1 kurv blåbær
2 spiselige roser fra haven
noen blomkarseblader eller sitronmelisse
3 dl fløte
Dynk kakebunnene med saften fra appelsinen,
Pisk krem av fløten, fyll 1/3 av kremen + litt av bærene i kaken.
Legg på den andre bunnen.
Ha resten av kremen i en kakesprøyte med tipp,
og sprøyt kremen på toppen.
Sett en rose midt på kaken, legg litt bær og blader på.
Legg resten av bær,appelsin og rosenblader rundt kanten av kaken.
Dryss til sist de tynne appelsinskallene over.
Sommerens festkake,
bør pyntes samme dag som den skal spises! 🙂