3 lime
1 sitron
1,7 dl sukker
2 ss maisennamel
4 egg- 2 hele + 2 plommer
60 g smør
Vask limene og rasp av skallet, kun det grønne.
Press ut saften fra de 3 lime og 1 sitron.
Ha maisennamelet i en liten kumme og bland i litt av saften.
Resten av saften, skallet, sukker og smør kokes opp i en kasserolle.
Bland egg og plommer i en bolle og sett til siden.
Hell maisennablandingen i kasserollen rør godt.
Ta kasserollen fra varmen or pisk inn eggene.
Sett blandingen tilbake på plata og la det få et oppkok
mens du rører hele tiden, til det tykner.
*
Hell blandingen igjennom en sil, så alt av skall og eggetråder blir igjen.
Er blandingen blitt tykk må den presses igjennom med en skje.
Ha lime curden i et fint glass og oppbevar det kjørlig.
Tilbakelinking Pavlova med lime curd, krem og jordbær | Grys kjøkkenskriverier