Andelår confit er møre, gode og mektige.
Grillede confit andelår med min beste potetmos, asparges og tomat:
en bunt asparges
små tomater
5-6 store mandelpoteter
1 fedd hvitløk
1 stor vårløk
1-1/2 beger Creme Fraishe
1 stor ss smør
salt og grovmalt pepper
fersk timian
+
aluminiumsfolie
Andelårene er mektige så de rekker til 4 porsjoner.
Siden de er konservert i andefett, må de renne godt av før de grilles.
Andefettet tas vare på! Det kan fryses,
og brukes til å steke poteter i ved en senere anledning.
Varm opp grillen.
Legg aluminiumsfolie på grillen,
og legg andelårene, aspargesen og tomatene på .
Smør litt av fettet på grønsakene.
Legg timian på andelårene og tomaten.
Skrell og del potetene i biter.
Kok de møre sammen med hvitløken.
Hell av vannet og legg i Creme Fraishe og smør.
Stapp poteten lett, bare så den så vidt er most og blandet.
Del opp vårløken og smak til med salt og pepper.
Dette er etter min smak,
den beste potetmosen.
den beste potetmosen.
Ta asparges og tomater av grillen når de er ferdige. Hold de varme.
Snu andelårene, underveis de skal bli gode og sprøe på skinnet.
Serveres på varme fat!
Excelente plato muy bueno,saludos.
Skal prøve potetstappen din 🙂