Blomkålsuppe uten mel:
4 porsjoner
1 middels stort blomkålhode
1 middels stor potet
6-7 dl buljong
2 dl melk
1-2 ss smør
salt og pepper
eventuelt litt fløte
og litt olivenolje
Del og rens blomkålen og poteten,
Ha de i en kasserolle og dekk det med buljong.
la det småkoke til det er mørt.
Hell av buljongen i et litermål.
Ta ut litt av blomkålen som skal i suppa når den skal serveres.
Ha melken i kasserollen, bruk en stavmikser og spe inn ca 5 dl
av buljongen, til du synes suppen har passe konsistens.
Pisk så inn smøret og eventuelt litt fløte.
Smak til med litt salt (husk at buljongen er salt) og nymalt pepper.
Vil du ha suppen helt glatt kan du presse den igjennom en sil.
La suppen få et oppkok.
Server blomkålsuppen varm, med litt olivenolje(kan utelates)
grovmalt pepper og litt komkokt blomkål på toppen.