Pineapple Hummingbird cake er en berømt Amerikansk kake,
her er min mye enklere skuffkakeutgave.
Ananas Hummingbird skuffkake:
3 store egg
2,5 dl sukker
0,8 dl olje eller mykt smør
1,5 ts vaniljesukker
6,5 dl mel (hvetemel eller Toro lyse glutenfrie kakemel)
1 ts bakepulver
1 spiseskje kanel
3 dl knust ananas
2 modne bananer
2 dl hakkede pecannøtter
(har du nøtteallergi sløyfer du nøttene)
Pisk eggedosis av egg og sukker, pisk inn olje eller smør.
Kna bananen og ha den og ananasen i.
Bland mel, kanel, eventuelt nøtter og bakepulver.
Rør det lett i med en slikkepott, så alt blir blandet.
Hell røra i en liten ovnspanne kledd med bakepapir.
Stek kaken i forvarmet ovn 200 g i ca 20-25 minutter.
Sjekk med en bakepinne om den er ferdig.
Avkjøl kaken.
Tørkede ananas blomster:
Kjøp en litt umoden ananas.
Skrell den.
Skjær den i så tynne skiver som mulig.
Del opp med kniv inn mot kjærnen som vist,
så det blir 6 blomsterblader.
Legg skivene på bakepapirkledd bakeplate eller bruk en muffinsform
til å tørke/steke blomstene i.
Stek blomstene i 120 g i 60-90 minutter, pass på så de ikke svir.
Avkjøl de på nytt papir og la de tørke i flere timer,
gjerne natten over.
Skjær bort det som eventuelt er svidd.
Kremosttopping:
100 g mykt margarin (50 g smør)
200 g kald kremost(100 g kremost)
1/2 kg melis (250 g melis)
1 spiseskje vanilje ektrakt (1/2 ts vanilje)
*
Pisk alt i en kjøkkenmaskin til du får en myk og glatt krem.
Siden jeg ikke fylte, men bare har topping på denne kaken,
brukte jeg halve oppskriften.
Smør halvparten av kremen på kaken og sprøyt resten rundet kanten.
Legg ananasblomstene oppå.
Lag gjerne kaken dagen før den skal serveres,
men legg blomstene på like før.