Klippfisk kan serveres på mange måter,
Stekt klippfisk med sterk og søt karrisaus:
to porsjoner
2 biter godt utvannet klippfisk ca 2×150 gram
1 mango
2 vårløk
1 rød paprika
1/2 grønn chili
1 lime
4 ss kokosflak
1 ss smør
2 dl fløte
1 ss karri
1-2 ts brunt sukker
litt salt og grovmalt pepper
+ 2 porsjoner ris
Del opp 1/2 mangoen fint og halve i skiver.
Hakk 1/2 grønn chili, det grønne på vårløken
og 1/2 paprika i biter.
*
Kok risen.
Til sausen:
Ha den fint oppkuttet mango, vårløk, paprika,chili, 2 ss kokos,
fløten og karrien i en kasserolle.
La det småkoke i ca 5 minutter.
Pisk det sammen men den stavmikser.
Smak til med salt, pepper saften av 1/2 lime og litt brunt sukker.
Stek klippfisken i smør til den er gylden og ferdigstekt.
Strø gjerne litt grovmalt pepper på før steking.
Når fisken nesten er ferdig stekes mangoskivene, det hvite på løken
og 1/2 paprikaen som er delt i to.
Server Klippfisken med risen, den stekte mangoen , paprika og sausen.
Strø over flak med kokos over sausen, og server 1/4 lime til for å ha over fisken.