Punchruller, Damsugare


Punchrulle eller Damsugare,
denne Svenske godbiten passer godt på sommerens kakebord.

 Punchrulle/Damsugare:
500 g kakesmuler av formkake eller småkaker(eller blanding)
150 g mykt smør
4 ss kakao
3 ss melis
2-3 ss punsch eller 1 ts romdråper
500 g marsipan+ potetmel til utbaking
litt grønn matfarge
100 g mørk sjokolade
 Lag kakesmuler av kakene, lager du av småkaker
må de knuses.
Bland i det myke smøret, kakao, melis og punsch evnt.
romdråper.
Sett deigen kaldt.
 Bland marsipanen med den grønne fargen.
Rull ut pølser
Kjevle pølsene som vist.
 Legg kakedeig midt på den utkjevlede marsipanen.
Rull marsipanen rundt, skjær av så du får en fin kant,
Rull rullen ferdig med kanten ned.
Del kakene i like biter, mine ble delt i 8 cm,
det vanligste er å dele de i 6 cm lange biter.
Bitene er ca 2 cm tykke…
 Smelt sjokoladen over vannbad.
Pass på å ikke få vann i sjokoladen.
Dypp begge enden av rullen i sjokolade.
Legg de på et brett.
 Om ønskelig kan du pynte rullene med en liten blomst i fondant,
 eller annen kakepynt.
Fest den på sjokoladen før den stivner.
Sett rullene kaldt.
 Når sjokoladen er stivnet,
legges Puncrullene i bokser med matpapir
 under og i mellom lagene.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.
Server gjerne sterk og god kaffe til Punchrullene.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Punchruller, Damsugare