Granskuddsirup kan brukses til masse…
På is, i kakekrem, i teen, til ost, til vilt, på vafla, på pannekaka
og noen bruker det utblandet som hostesaft.
Finn en gran med ferske myke skudd.
Plukk så mange du orker…….(1-2 liter)
Legg de i en kasserolle og dekk så vidt med vann.
La det småkoke i 10-15 minutter.
Sil blandingen og mål den.
forholder til sukker er
3 deler granavkok
2 deler sukker
eks 3 dl veske og 2 dl sukker.
Bland granavkoket og sukkeret i kasserollen.
La det nå småkoke til de blir rødligt i fargen.
Gransirupen blir gradvis mørkere i fargen.
Det tar litt tid, men pass på,
den må ikke bli for tykt, den tykner mer når det blir kaldt.
Skum av underveis, så sirupen blir blank.
Hell den varme sirupen på rene varme flasker eller et glass.
Her er forslag til hvordan du kan dekorere ei flaske….
Sett på korken,
og oppbevar granskuddsirupen i kjøkkenskapet.
Spennende, og så lekkert resultat 🙂