Sitronterte er søt og sur og kjempegod! 🙂
Paideigen til min sitronterte er uten sukker,
siden fyll og topp er så søtt!
Sitronterte: 24 cm
Paideig av
100 g mel
50 g smør
1/4 ts salt
1 ss kaldt vann
Bruk en paiform ca 24 cm med løs bunn.
Forstek bunnen i 200 g i ca 15 minutter.
Forstek bunnen i 200 g i ca 15 minutter.
*
Sitronfyll:
3 egg
150 g sukker
saft og skall av 1 sitron
0,8 dl fløte
Riv av skallet (kun det gule) på en vasket sitron.
Press ut sitronsaften.
Bland sitronskall, saft, sukker, egg og fløte.
*
Husk å hele tiden ha formen på et stekebrett eller en rist.
Hell det i det forstekte terteskallet.
Stek terten ved 120 g i ca 35 minutter,
eller til fyllet har satt seg.
Lag italiensk marengs:
2 eggehviter
2-3 dråper sitonsaft
1 dl sukker
1/4 dl vann
*
Kok opp sukker og vann,
til det begynner å bli litt tykt.
Det skal være ca 116 grader.
Pisk eggehviter og sitron stive.
Hell i den varme sukkerlaken mens du pisker.
Pisk til marengsen bli avkjølt.
Avkjøl sitronpaien.
Fordel marengsen over paien.
Sett den under grillen et øyeblikk…
Eller bruk en gassbrenner og brenn marengstoppene gyldenbrune.
***
Sett en kumme opp med på bordet.
Sett sitronpaien over,
Løsne forsiktig den ytre delen av paiformen.
Sett sitronterten på et kakefat,
og server… 🙂 🙂
Jeg skal lage en liknende pai til bryllup og lurer på hvor lenge før servering marengslokket kan lages? Kan man lage det dagen før? Takk! 🙂
Selve terten med sitron fyll kan lages dagen før, marengsen ville jeg ventet med til samme dag. Når det er sagt har jeg jo spist god sitronterte/rester dagen etter som har smakt godt.
Lykke til! 🙂
Nam! Dette er en favoritt kake!! Jeg elsker kaker med sitron i!! God helg!! Anne k:-)
Morsomt : )
Igjen lager vi samme type mat !
I helgen laget jeg denne terten,
men med "kremostroser/topper"
med et lite mintblad og bringebær
på hver topp. Veldig lekkert.
(Jeg savner en brenner…)