Nå har jeg endelig prøvd å steke kylling på ølboks,
og det kan anbefales! Kyllingen ble både saftig og god.
Kylling på ølboks:
Med tilbehør rekker det fint til 4 personer
1 rå kylling
1 boks øl (jeg har brukt LITE som er glutenfritt)
salt/pepper/chili/hvitløk
Tilbehør:
1/2 boks seterrømme til sausen
stekte potetbåter og stekte løkbåter
Krydder kyllingen godt med
salt, pepper, chili og presset hvitløk.
Gni krydderet godt over hele kyllingen.
Hell ut 1/3 av ølet og plasser ølboksen
i ei ildfast form.
Tre kyllingen over ølboksen.
Vær forsiktig så den ikke tipper….
Stek kyllingen i 180 grader i ca 1 time.
(Stek poteter og løk samtidig i en annen ildfast form.)
Stikk i kyllingen med den bakepinne,
kommer det ut blank veske er kyllingen stekt,
er den rosa må den stekes litt til.
*
Ta forsiktig ut kyllingen.
Ta den av boksen, pass på boksen er varm.
Rør ut rømmen i kraften som har samlet seg i den ildfaste formen.
Rør inn litt mer øl om den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Server kylling, potet, løk og saus.
Kyllingen smaker også godt sammen med en god salat.
bortsett fra at det heter Pipfugl på dåse – er det akkurat som det skal være 😉 Dette har vært en stoooor hit på grillfronten i Danmark i mange år nå 🙂
Variant av sprengt høne?
Sikkert godt, men med fare for å høres ut som en helsefrik må jeg si at dette kan være litt helsefarlig ved høye temperaturer. Aluminiumsbokser er belagt med et tynt plastlag innvendig. Plast som smelter avgir en del skadelige stoffer. Men plasten smelter ved noe over 200 grader mener jeg, så 180 som du har her går forhåpentligvis bra 🙂
Takk for opplysningen, det er bra og vite, skal holde meg under 200 g. 🙂
Texas Beer Can Chicken:::
Salt og pepper, er eneste krydder både innvendig og utvendig, men så kommer forskjellen:
Kutt opp frisk Cilantro og Lime, som man stapper i fuglen sammens med;caned diced Chilli, så trer man herligheten over ølboksen. Den blir nydelig smakfull og saftig.
Serveres med, salat av::Redskin poteter, stekte Bacon biter, Sterk Sennep, Rømme, Litt sukker, og smaker seg frem med litt S&P.
En grønnsalat smaker godt til, og har man i oppkutta tørka Aprikoser + walnuts, very,very tasty, Bon appetite.
Det høres også godt ut! 🙂
Et lite spörsmål. Du sier i oppskriften: "Rör inn litt mer öl hvis sausen blir for tykk". Har du hatt i öl i den ildfaste formen allerede slik at det blir en blanding av öl og kraft som du blander römme inn i?
Jeg har ikke hatt øl i formen, men det har rent ned kraft og øl fra kyllingen og ølboksen… det rører jeg sammen med rømmen og litt mer øl fra ølboksen. 🙂
Dagens mest dustete oppskrift.
🙂
Hvorfor det?
Dagens mest dustete kommentar…
Jeg fikk nå iallefall en ny oppskrift å prøve 😉
Prøv den på indirekte varme på (gass)grill med røyk-boks!! Hehe, og øl med mer smak anbefalles også.. 🙂
Har ikke prøvd med grill… øl med mer smak er nok lurt. 🙂
Kanskje prøve en øl med litt mer smak og dybde enn Ringnes Lite? Helt greit å tenke kalorier, men forskjellen i kalorimengde pr posjon blir forsvinnende liten og i dette tilfellet snakker vi kanskje om et ensifret antall kalorier spart på bekostning av masse god smak.
Ja, det var det eneste ølet jeg hadde… skal prøve noe med mer smak neste gang. 🙂
Gunnar S. Müller
Har brugt denne opskrift i DK i mange år – den er ganske glimrende, specielt på en kuglegrill, og med diverse krydderiet i øllet.
Se opskrift på http://www.cirkusp.dk/Klatkagen.html (nederst)
Skal sjekke oppskriften din! 🙂
Bra oppskrift!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
Tusen takk Magne! 🙂
Gammel kjenning, det er rågodt!!! Synes litt synd på den stakkars kyllingen, da 😉
🙂