Stor fromkake:
4 egg
6 dl sukker
300 g smeltet avkjølt smør
3 dl melk
9 dl mel
5 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Form: enten ei langpanne eller som her på 35×29 hødey10cm
Form: enten ei langpanne eller som her på 35×29 hødey10cm
Pisk eggedosis av egg og sukker.
sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Smelt smøret og hell det i melken, sjekk at det ikke er for varmt.
Hell det i og rør til alt er blandet.
Smør forma og kle den med bakepapir.
Hell i røra.
Stek kaken i ca 40 minutter forvarmet ovn 180 grader,
for langpanna stek i ca 20 minutter.
Sjekk med en bakepinne om kaka er stekt.
Avkjøl kaka før den tas ut av formen.
Denne kaken er veldig god som den er,
eller du kan ha på melisgalsur.
Den holder seg god i mange dager.