Saftig skuffkake med ferske blåbær og kokoskaramelltopp.
Skuffkake med blåbær og kokoskaramelltopp
form 20×30 cm (eller en rund 26 cm)
100 g romtemperert smør
3 dl sukker
3 egg
1 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
200 g ferske blåbær
*
Kokoskaramelltopp:
100 g smør
1 dl sukker
1/2 dl mørk sirup
2 ss melk
2 ss hvetemel
2 dl kokos + 1 dl kokos for å strø på
Pisk smør og sukker hvitt.
Pisk så i ett og ett egg.
Ha i melk, hvetemel, bakepulver og
bland til sist i blåbærene.
Smør og kle formen med bakepapir.
Ha i kakerøra og glatt den ut.
Stek kaken i forvarmet ovn 175 grader i 20 minutter.
Rør sammen alle ingrediensene til kokoskaramelltoppen
i en kasserolle, la det få et oppkok.
Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutter
Bre glasuren ut over kaken.
Strø over 1 dl kokos.
Stek kaken ytterligere i 10-12 minutter,
til den er gylden.
Avkjøl kaken og skjær den i biter.
Kaken blir kjempegod og saftig.
Oppbevar kaken kaldt i tett boks, eller frys den.