For mange år siden var jeg i Alanja i Tyrkia, der fikk vi servert Pidebrød rett fra ovnen.
Som tilbehør serverte de hvitløksmør eller hvitløksdressing. Alle spiseplassene hadde sin egen vri.
Jeg har bakt Pide mange ganger, og det er nok de sorte nigellafrøene som gir den spesielle mer smaken.
Pide/Tyrkisk brød:
til 2 brød
450 g hvetemel
3 dl lunken vann
1 ts salt
50 g gjær
1/2 ss sukker
*
2 ss semulegryn til utbaking
*
1 egg
1 ts sukker
1 ss olivenolje
2 ss sesamfrø
1/2 ss nigellafrø
Rør sammen vann og gjær og 1/2 ss sukker .
La det stå og gjære seg litt.
Bland saltet i melet og rør inn vesken.
Kna til deigen føles jevn og ikke fester seg til fingrene.
Dekk den med palstfolie og la den stå lunt i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 250 grader C.
Dryss semulegryn på bakebenken.
Del deigen i to og kjevle ut 2 brød.
Brødene skal være som vist, avlange ca 25 cm.
Legg brødene på et bakepapirkledd stekebrett.
Dekk til brødene, og la de heve i ca 10 minutter på et lunt sted.
Bland sammen egg, sukker og olje.
Hell litt av blandingen på hvert brød.
Pensel det utover.
Lag så et rutet mønster med fingertuppene.
Strø over frøene.
Stek brødene midt i ovnen
Etter ca 6 minutter åpner du døren og kaster inn litt vann (1/2 dl).
Stek så brødene ytterligere 6 minutter, eller til de er stekte og gylldenbrune.
Brødene smaker best nystekte,
servert med hvitløksmør eller hvitløksdressing.
Serveres til tyrkisk kebab, til suppe eller gryteretter.
Brødene egner seg godt til å fryse.
Hei Gry! Jeg bakte disse og de ble kjempegode! Ble også fryktelig fine med den gyldne eggeblandingen og rutemønsteret. Tusen takk!
De brødene så gode ut!! Bra tips!! Skal prøves!! AnneKai:-)
Det ser kjempegodt ut! Sikkert veldig smakfullt også.
🙂