Fersk søt hvetebakst både lukter og smaker godt! 🙂
Kanelsnurr i muffinsform:
24 stk
4 dl melk
100 g smør
1 dl vann fingervarmt
50 g gjær
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 dl sukker
11-12 dl hvetemel
(kjenn at deigen slipper kanten av bollen,
og ikke er for klissete)
+
vaniljekrem
kanel
sukker eller perlesukker
melisglasur
Rør ut gjæra i det fingervarme vannet.
Smelt smøret og hell det i melken.
Bland all vesken i en bakebolle.
Ha i sukker, salt hvetemel og bakepulver.
Elt deigen godt i minst 5 minutter.
Dekk den til med plastfolie og la den heve i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen så den blir avlang.
Legg en stripe med vaniljekrem midt på langsetter.
Strø på med kanel og sukker,
Rull sammen deigen.
Del den i 24 like store deler.
Smør muffinsformer godt og legg en del deig i hvert hull,
La det etterheve i ca 30 minutter.
Stek snurrene til de er gylne.
Forvarmet ovn 200 grader i ca 15 minutter
Ta snurrene ut av muffinsformen og la de avkjøle på rist.
Se så fin fasong de får….
Lag melisglasur av vann og melis og hell litt over.
Skal snurrene fryses, fryses de uten glasur.
Å, dette så supergodt ut! 🙂 så fantastisk kreativ og flink du er – har sittet her og surret rundt på siden din i en time snart 😉 Jeg blir så inspirert! Takk. Legger meg til som følger – og legger også bloggen din til i min bloggliste – håper det er i orden (så får andre også oppdage fine bloggen din!) ha en flott dag. klem , spirea
Tusen takk! 🙂 Så flott at du blir inspirert!
Velkommen som følger og takk for at du legger meg i blogglista di! 🙂
Klem tilbake! 🙂