Himmelsk ostekake:
275 g divistigekjeks glutenfri eller vanlig
85 g smør
*
900 g philadelphia eller annen kremost
250 g sukker
3 ss glutenfritt mel eller vanlig
3 egg og en eggeplomme
2,5 dl Creme Fraiche
1 ss vaniljeekstrakt
*
Lemon Curd (se under)
2 dl kremfløte
Knus kjeksen fint, smelt smøret og bland det i.
Hell deigen i ei 24 cm rund springform.
Press deigen fint i bunnen og langs kanten.
Stek kaken i forvarmet ovn 180 grader i 10 minutter.
Sett den til avkjøling.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Ostefyllet:
Pisk ost og Creme Fraiche til en luftig krem.
tilsett mel og sukker og pisk det inn.
Rør så inn vanilje, egg og eggeplommen.
Hell ostefyllet i det avkjølte kakeskallet.
Stek ostekaken i forvarmet ovn 230 grader i 10 minutter.
Senk temperaturen til 110 grader og stek videre i 30 minutter.
Slå av ovnen og sett ovnsdøra på gløtt.
La kaken stå i oven og avkjøle seg i minst 2 timer.
Lemon curd:
3 egg
2 dl sukker
skall av 1 sitron
saft av 2 sitroner
60 g smør
Rør sammen egg og sukker i en kasserolle.
tilsett sitronskall og sitronsaft.
Sett det på middelsvarme på komfyren.
Rør hele tiden, pass på så ikke det blir for varmt.
Når det begynner å tykne, tas kasserollen av platen og
smøret røres inn.
Sil deretter curden, så den blir glatt og jevn.
Hell den over den avkjølte kaken.
Sett kaken kaldt til curden er blitt kald.
Pisk krem av fløten og sprøyt små tommer langs kanten.
Kaken oppbevares kaldt.
UUUHHMMMMM….DELICIOSA¡¡¡¡
BESOS
Thank you! 🙂