Sjokolademousse med blåbær og eggelikør


En voksen dessert med sjokolademousse med blåbær og eggelikør!
Skal den serveres til barn dropper du eggelikøren!

Sjokolademousse med blåbær og eggelikør:
4-6 porsjoner
100 g mørk sjokolade (70%)
2 egg
1 dl kremfløte
1 dl eggelikør
3 ss brunt sukker
100 g blåbær
+
Topping:
1 dl eggelikør
2 dl kremfløte
10-12 av blåbærene
Smelt sjokoladen over vannbad.
Når sjokoladen er smeltet rører du i 1 dl eggelikør.
Skill eggene, ha hvitene i en kumme,
eggeplommer og sukker i en
og fløten i en. 
 Pisk krem av fløten,
pisk hvitene stive,
og egg og sukker til eggedosis.
 Bland sjokoladen i eggedosisen, 
Vend så inn kremen og til sist eggehvitene.
Rør forsiktig.
 Legg blåbær ned i glass.
Dekk de med sjokolademousse.
Ha på litt mer blåbær,
Hell over litt eggelikør.
 Pisk krem av fløten,
og legg den oppå.
Pynt på toppen med blåbær.
Sett glassene kjørlig i 2-3 timer før de skal nytes! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Sjokolademousse med blåbær og eggelikør