En voksen dessert med sjokolademousse med blåbær og eggelikør!
Sjokolademousse med blåbær og eggelikør:
4-6 porsjoner
100 g mørk sjokolade (70%)
2 egg
1 dl kremfløte
1 dl eggelikør
3 ss brunt sukker
100 g blåbær
+
Topping:
1 dl eggelikør
2 dl kremfløte
10-12 av blåbærene
Smelt sjokoladen over vannbad.
Når sjokoladen er smeltet rører du i 1 dl eggelikør.
Skill eggene, ha hvitene i en kumme,
eggeplommer og sukker i en
og fløten i en.
Pisk krem av fløten,
pisk hvitene stive,
og egg og sukker til eggedosis.
Bland sjokoladen i eggedosisen,
Vend så inn kremen og til sist eggehvitene.
Rør forsiktig.
Legg blåbær ned i glass.
Dekk de med sjokolademousse.
Ha på litt mer blåbær,
Hell over litt eggelikør.
Pisk krem av fløten,
og legg den oppå.
Pynt på toppen med blåbær.
Sett glassene kjørlig i 2-3 timer før de skal nytes! 🙂
Fantastisk dessert – gleder meg til å prøve den 🙂 Ha en fin helg!