Ovnsbakt kyllingfilet med epler, spinat og rødløk:
2 porsjoner
2 store kyllingfileter
2 små rødløk
100 g spinat
2 elper
1 kinesisk hvitløk eller 2-3 fedd vanlig
1 appelsin
50 g smør
salt og pepper
Smelt smøret og ha det i en ildfast form.
Vask spinaten og ha den og hvitløken,
som er skjært i tynne skiver i forma.
Skjær hvitløk og eple i båter, ha de og i.
Legg til sist kyllingfiletene over.
Klem ut saften av 1 appelsin og ha den over kyllingen.
Krydder med salt og nykværnet pepper.
Stek formen i ca 40 minutter i forvarmet ovn 200 grader.
Kjenn etter at filetene er stekte.
Stikk en kniv i fileten vesken som kommer ut skal
være blank ikke rosa.
Server kyllingfiletene med blomkålmos.
Blomkålmos:
1 blomkålhode
1 dl fløte
2 ss hakket persille
salt og pepper
litt olivenolje
*
Kok blomkålhodet så det er mørt i lettsaltet vann.
Hell av vannet og mos blomkålen.
Rør inn fløten og persillen, smak til med salt og pepper.
Hell litt olivenolje over.
Server kyllingfileten
sammen med det stekte tilbehøret og blomkålmosen.