Mandelkaker til hverdags:
2 eggehviter
1 dl sukrin gold
80 g mandelmel (Gourmeten har fint mandelmel)
3-4 ss mandelflak
Pisk eggehvitene stive sammen med sukrinen.
Vend forsiktig i mandelmelet.
Legg kakene på en bakepapirkledd bakeplate.
Strø mandelflak over.
Strø mandelflak over.
Stek kakene til de er gyldne i forvarmet ovn
200 grader i ca 10 minutter, pass på.
Vent til de er helt avkjølte før de tas av bakepapiret.
Oppbevar kakene i tett boks.
Vent til de er helt avkjølte før de tas av bakepapiret.
Oppbevar kakene i tett boks.
Kakene smaker godt sammen med en kopp kaffe eller te.
De smaker også godt sammen med iskrem.
Takk for at du deler oppskrifter 🙂 Jeg prøvde denne, men kjeksene fikk en intens isende smak og ble veldig søte.
Sukrin kan virke veldig kald, derfor den isende smaken. Du kan bytte ut halvparten med sukrinen men vanlig sukker eventuelt brunt, eller halvparten sukrin og 1-2 ss tagatesse eller andre søtningstoff.
Tror man venner seg til sukrinsmaken, jeg har nok gjort det.