Kyllinglår med smak av appelsin og hvitløk:
Beregn et stort kyllinglår pr person.
1 ts appelsinskall
2 ss appelsinsaft
1/2 hvit løk
2 stk kumquat (eller tilsvarende appelsinskall)
50 g fenikkel
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Rasp det oransje skallet av appelsinen.
Del opp hvitløk, skjær tre kutt i kyllinglåret og legg en skive hvitløk i.
Krydder med salt, pepper og appelsinskall.
Del opp fenikkel, kumquat og hvitløk i skiver.
Hell olje i en ildfast form og ha det i.
Legg kyllinglårene i forma.
Hell over saften av appelsinen.
Stek kyllingen i ca 45 minutter 180 grader.
Stikk et grillspyd eller lignende i et lår,
og se at vesken som kommer ut er blank.
Er den rosa må kyllingen stekes litt til.
La kyllingen hvile litt før servering.
Tilbehør:
Pasta (sjekk mengde og koketid på pakken)
små tomater delt i fire
skiver agurk som har lagt i litt salt
(hell av agurkvannet som er dannet seg før bruk)
litt fersk ost
grovmalt pepper
***
Enkel og grei middag! 🙂
Kyllingen kan stekes dagen før, og varmes opp før den skal spises.