Kanelsnurr med vri


Deilig fersk hvetebakst med kanel og sukker !
Bruk den hvetedeigen du vanligvis bruker,
 når du lager kanelsnurrer eller boller.

Eller bruk denne:
Hvetedeig: ca 24 stk:
2,5 dl fingervarm melk
200 g smeltet smør
0,5 dl sukker
1 egg
ca 1,2 liter hvetemel
50 g gjær eller en pose tørrgjær
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
+
kanel og sukker
*
Bland alt sammen i en maskin eller for hånd.
  Elt deigen i minst 5 minutter.
La deigen gjære i ca 1 time under et klede på en lun plass.
Legg deigen på en lett melet bakebord.
Del den i to deler.
Kjevle ut en del av gangen, til den ca er 36 cm x 24 cm stor.
 Strø på kanel og sukker.
Brett inn 1/3.
Brett over den siste delen.
 Snu hele deigen og skjær opp ca 3 cm biter.
Bitene blir ca 3×8 cm.
 Kutt med en skarp kniv et kutt i midten,
Se på bildet.
 Dytt toppen inn i kuttet,
og vri det ut…
Se på bildet.
 Legg kanelsnurrene på en bakepapirkledd stekebrett.
Heves til dobbel størrelse ca 40 min.
 Stek snurrene i forvarmet ovn 200 grader i 12-15 minutter.
De skal være gyldne.
Avkjøl snurrene på rist.
 Vist du vil kan du ha melisglasur på toppen.
Kanelsnurrene er fine og fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.