Fløtebakt klippfisk:
5-6 porsjoner
1 kg utvannet og renset klippfisk
600 g poteter i skiver
1,5 dl vann
2 løk i skiver
3 hvitløkbåter i skiver
1,5 dl sorte oliven
1,5 dl soltørkede tomater i olje (i små biter)
3 dl fløte
salt og nykværnet sort pepper
olivenolje
*
Tilbehør:
2 store gulrøtter i lake (se fremgangsmåte her)
Surr løken gylden på svak varme i litt olivenolje.
Legg den i ei skål.
Stek potetskivene i olivenolje, ha i godt med pepper.
Hell vannet over og sett på lokk.
Kok potetene på svak varme til de er møre.
Pass på så de ikke koker seg tørre.
Ta av lokket og damp poteten så den er fri for veske.
Ha løken over de kokte potetskivene.
Ha litt salt, oliven, tomater og klippfisken som er delt i biter.
Bend forsiktig om så alt er blandet.
Hell alt i ei lidfast form.
Hell over fløten.
Stek formen i forvarmet ovn 200 grader i 30 minutter.
Fisken og poteten skal være litt gyldne.
Server den fløtebakte klippfisken med sprø gulrøtter
og gjerne litt godt brød.
Hei og takk for kjempe fin blogg. Eit spørsmål: skal fisken kokes/dampes på forhånd? eller legges den rå oppå potetene?
mvh Solgunn
Takk for tipset! Denne skal prøves ut på søndag 🙂 Ha en fin helg! Klem fra Rosen