Skjær ut filetstykkene, fjern alle bein,
men behold skinnet på.
Av en torskenakke får du 2 fine fiskestykker.
Strø grovmalt pepper og salt på.
Ovnsbakt torskenakke med chorizo:
2 porsjoner
2 fileter av 1 torskenakke ca 700 gram
10 skiver chorizopølse
4 vårløk
ca 18 erterbelger
2 fedd hvitløk
ca 18 små tomater
40 g smør
1/2 sitron
litt timian
salt og pepper
*
Tilbehør: kokte mandelpoteter
Smelt smøret i ei ildfast panne eller form,
Legg i torskefiletene med skinnsiden ned
Del opp grønsaker og løk og ha det i.
Klem saften av 1/2 sitron over fisken.
Rist litt på panna.
Legg litt timian over fisken.
Legg tre skiver chorizo over hver filet,
legg de andre i panna.
Bak fisken i forvarmet ovn 200 grader i 8-10 minutter.
Kjenn etter ca 8 minutter om fisken er ferdig,
En gaffel skal lett gå inn i fisken.
Server kokte mandelpoteter til.
Fisken skal være saftig og flake seg lett.
Takk for oppskrift.
Liker veldig godt at du fotografere gjennom hele lagingsprosessen.
God blogg!
Takk for fin tilbakemelding! 🙂