Madeleinekaker med tranebær og vanilje:
12 kaker
75 g smeltet smør
2 egg
60 g sukker
90 g hvetemel + litt ekstra til formen
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
+ 1 ssvaniljesukker til å drysse over de ferdige kakene
40 g tørkede tranebær
+ 1 mandaleineform
Bruk litt av det smeltede smøret og smør forma,
dryss over med mel, så alt blir dekt, hell ut resten.
Bland egg og sukker lett,
hell i mel, bakepulver, vaniljesukker og tranebær.
Bland, og rør til sist i det avkjølte smøret.
Ha en stor spiseskje i hvert hull.
Stek de i forvarmet ovn 175 g i ca 14 minutter.
Avkjøl kakene i et par minutter før de forsiktig tas ut av formen.
Dryss over vaniljesukker
og server.
These look delicious! I love vanilla, great recipe!
I just discovered your blog and browsed through some of your recipes, they all look scrumptious!
Even if I have to use the translator I really enjoy reading your posts 🙂
I'm a new follower!
Michela
It's great that you like my blog!
Welcome as a new follower Michela! 🙂